sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Alexander McQueen

Olen ottanut tavoitteekseni esitellä joka sunnuntai yksi muotisuunnittelija. Suunnittelijat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä, vaan esittelen sen, joka nimenomaisella hetkellä eniten kiinnostaa.

Tänään esittelen Alexander McQueenin, jonka kuolemasta ilmoitettiin 11.2.2010. Hän teki itsemurhan hirttäytymällä. Syyksi uskotaan McQueenin ja tämän miesystävän parisuhdevaikeuksia. Myös McQueenin äiti kuoli vain viikkoa aikaisemmin. Hän oli kuollessaan 40-vuotias.
Rakastetun muotisuunnittelijan kuolemaa surevat monet. Alexander McQueen oli Lady Gagan hovisuunnittelija, ja Kate Moss oli hänen luottomallinsa.



Alexander McQueen (synt.16.3.1969) on tunnetuimpia Brittiläisiä suunittelijoita. Hän opiskeli St. Martins School of Art and Designissa. Hän toimi myös monien muotialan mestareiden alaisena. 1996 Alexander siirtyi ranskalaisen muotitalo Givenchyn pääsuunnittelijaksi. Tässä virassa hän toimi vuoteen 2001 asti. Vuonna 1992 hän perusti oman vaate- ja asustemerkkinsä. McQueen on tunnettu epätavanomaisesta designistaan ja yllättävästä muotoilusta.





Vuonna 2007 Alexander McQueenillä oli liikkeitä Lontoossa, New Yorkissa, Los Angelesissa, Milanossa ja Las Vegasissa. Hänen vaatteitaan on säännöllisesti nähty esimerkiksi Nicole Kidmanin, Penélope Cruzin, Sarah Jessica Parkerin ja Rihannan yllä. McQueen suunnitteli erityisesti asusteita ja kenkiä useisiin musiikkivideoihin, kuten Björkin ja Lady Gagan hitteihin. Lady Gagan Bad Romance musiikkivideolla nähtiin useat Alexander Mcqueenin kengät, huikeilla koroilla ja upealla muotoilulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja, kiitos!